Lukijat

sunnuntai 29. elokuuta 2010

oulunjokea pitkin muhokselle

opiskelijoiden kesäloman loppu tiesi mullekkin matkaa taas ouluun. tyttärelle oli senverran rompetta kertynyt, ettei junakyytiin mahtunut mukaan.
jo viikolla kyttäilin keliä ja viikonlopun lähestyessä aina vaan varmemmaksi kävi keli oulun suunnalla. siispä lentokamppeet mukaan! arto innostui myös lähtemään völjyyn, kun ei muuallapäin suomenniemeä keliä ollut tarjolla.

paikallisedustustakin saatiin houkuteltua mukaan ja sopiva starttipaikka löytyi jälleen kerran toppilasta.
sampsa valmistautuu lennolle alkuasukkaiden uteliaiden katseiden alla. muita paikallisia harrastajia olivat tällä lennolla mukana pääahon markku ja yli-suutarin heikki.


oikeastaan toppila soveltuu lentoonlähtöpaikaksi ihan kaikille tuulille. nyt tuuli puhalteli poikkeuksellisesti maaltapäin.

noo, kekkä siellä ny vielä lonii ?-)
lentosuunnitelmana oli seurata oulunjokea sisämaahanpäin ainakin muhokselle, kenties utajärvellekin asti. alkumatkasta varalaskupaikkoina toimivat oulun urheilukentät ja uimarannat. raatinsaaressa urheilukentän peruskunnostus on edennyt vaiheeseen, jossa enää keinonurmi puuttuu kentän keskeltä.oulun keskustassa sijaitseva merikoski on valjastettu sähköntuotantoa varten.oulun yliopistollinen sairaala, sekä terveydenhoito-oppilaitoksia.
ilmakitaran maailmanmestaruus ratkotaan kauppatorilla ihan näillä näppäimillä. nyt ei kuitenkaan ehdi jäädä seuraamaan lopputulosten selviämistä...

viiden kilometrin lennon jälkeen uskalsi pudottaa matalammalle jokivarren peltotilkkujen toimiessa loppumatkan varalaskupaikkoina.

markku alapuolella matkanteossa muhoksellesiinäpä on jollain lentäjällä todella piiiitkä kiitotie!arto ja markku turkansaaren maisemissa. turkansaari toimii ulkomuseona ja on yleisölle avoinna päivittäin.


nyt lähestytään jo muhoksen keskustaa. riihikylä etualalla ja joen takana laukka.
muhoksen keskustaa
ja kirkko eräässä oulunjoen niemessä
vaikka etukäteen oltiin puheltu että voitaisiin lentää utajärvelle saakka, ei muhoksen kohdalla asiasta kiinnostuneita enää ollut. kylmyys oli hiipinyt jäseniin ja päätös laskusta tuohon valkoisen sprintterin viereen oli helppo jokaisen tehdä. "luovon peräsmies", pehkosjukka oli lähtenyt meille kuskiksi ja seuraili lentoamme kajaanintietä pitkin. kiitos jukalle vaivannäöstä vielä kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti