Lukijat

lauantai 7. elokuuta 2010

virtain sydänmailla

eilen oli aikomuksena lennellä paikkakunnalla nimeltä mänttä-vilppula. koko kaupunki on melko tuore tapaus ja se syntyi vasta joku aika sitten mäntän ja vilppulan kuntaliitoksessa..
jo viiden aikoihin etsittiin starttipaikkaa seudulta, mutta parin tunnin etsimisen jälkeenkään sellaista ei löytynyt! alueella ei yksinkertaisesti ole nurmipeltoja ja viljan puinteja ei ole vielä aloitettu. vähin äänin lähdettiin pettyneenä ajeleen kotia kohti.
pohjaslahden ( erotettu ruovedestä itsenäiseksi kunnaksi 1941, jaettiin vilppulan ja virtain kanssa v.1973)kohdalla huomasimme juuri parturoidun ison pellon aivan tien laidassa. haa! siitä ilmoille!
plaaniin merkattiin, että lennetään heikin kanssa kimpassa virroille ja haetaan auto myöhemmin.

pohjaslahdella on joskus asunut jopa tuhat asukasta. nykyään alle 500pohjaslahden kirkko on rakennettu v. 1931mikähän se tuo?edessä taivaljärvi ja takana majajärvi.

ilma osoittautui miellyttäväksi ja lämpimäksi, vaikka erämaa-alueiden yllä lennettäessä korkeus hipoi kilometriä.
hauhuulla vesireitti on todella mielenkiintoinen kulkea veneellä.kuvat eivät onnistuneet hyvin, johtuen myöhäisestä illasta ja korkeasta lentokorkeudesta sekä suuresta ilman kosteusprosentista. lisäksi koko matka tapahtui vastavaloon, niin kameraa ei paljoa viitsinyt käyttää.
ohtimus on nimeltään tuo suuri saari virtain uurasjärvellä. kyllä suomessa metsiä piisaa. ainakin virroilla!heikki ei ollut nähnyt mua koko lennolla. noo, mikäs ihme se oli, kun ajeli kotalan kautta ja minä lensin suoraan. virroilla sitten huomattiin toisemme ilmassa.
mitähän se nyt meinaa?aijaa. varmaan tarkastaa vain, soveltuisiko uudelleensyntyneen kisapirtin piha-alue laskupaikaksi...virtain ehkä kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat torisevanjärvet. tässä kaikki kolme samassa kuvassa.laskut tehtiin heikin vakipaikalle "holttisen pellolle", joka onkin oikeastaan ainoa turvellinen laskupaikka koko virtain keskustan läheisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti