Lukijat

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

olipa nuukaa touhua !

eilen kokoonnuttiin laihialla reilun puolenkymmenen kerholaisen voimin, tarkoituksena tutustua paikkakuntaan ilmastakäsin. linnutkin kuulemma lentää muuttomatkoillaan laihian yli selällään, ettei ne joutuisi näkemään sitä suunnatonta nuukuutta!
laitetaanpa tähän alkuun 110 vuotta sitten otettu "ilmakuva" laihian keskustasta.
se on kuulemma kuvattu laihian kirkon tornista.


koska laihian keskusta sijaitsee vaasan kentän lähialueella, piti lennoillemme saada selvitys tornista. emme kuitenkaan saaneet lennonjohtajaa suostumaan antamaan selvitystä puhelimitse, joten jouduimme etsimään toisen starttipaikan isokyröstä, joka oli alueen ulkopuolella. radioiden toiminta kaksitahtimoottorin läheisyydessä ei ole aina ollenkaan itsestäänselvyys ja koska lähialueella lenmnettäessä kaksipuolinen radioyhteys torniin on välttämätön, emme voineet startata lähialueelta.
jotkut lennonjohtajat kuitenkin ovat toisinaan suostuneet puhelimella etukäteen tehtyyn selvitykseen valvotussa ilmatilassa liitimillä lennettäessä.


frustin pellolle mentiin tuulen tyyntymistä odotteleen. aika kului maaharjoittelun merkeissä
vaikka tuuli oli kohtalaista, vaikutti se melko tasaiselta. starttasin aluksi keliä haistelemaan ja sehän tuntui kelvolliselta ensi metreistä asti.

tervajoen asema olikin ihan siinä starttipaikan vieressä

suunnistin siitä sitten kohti laihiaa...


...ja ilmoituspaikka "laihan" kohdalla huutelin radiolla tornille. yllätyksekseni saimme toisistamme hyvinkin selvää ja sain selvityksen "laihian keskusta 5km säteellä max korkeus 200 m ja aikaa
lähialueella yksi tunti"
laihian keskustaa
laihian kirkko

tämä lienee laihian kunnantalo?

eräs paikkakuntalainen lukija oikaisi, että kyseessä onkin laihian metallin tuotantotilat. tänä päivänä kyltissä katolla lukee "alteams"
olisihan tuo pitänyt kuvastakin oivaltaa...

yksi laihian suurimmista tuotantolaitoksista on laihian mallas

kolmostie nuolee laihianjokea pukkalassa
isokylän seokylänpään paikkeilla käänsin suunnan takaisin kohti starttipaikkaa.
tämmöisiä aarteita osui okulaariin paluumatkalla!tarunhohtoinen petulian kaupunki. kolmisen tuhatta vuotta sitten tässä oli rannikon kuuluisa kauppapaikka, jonne viikingitkin ovat tulleet kaupoille. kauppapaikaksi seutu on valiintunut luonnollisista syistä. siihen aikaan kun meri huuhtoi rantaa heti tuossa kuvan vasemmassa reunassa ja petulian kaupunki sijaitsi tällä koko seudun korkeimmalla mäellä.

illan aikana isä ja poika frusti suorittivat myös tarkastuslentonsa. molemmilla lentoja olikin takana jo enemmän, mitä koko kurssiin kuuluukaan. hyvinhän he näyttivät oppineen turvallisen tavan toteuttaa harrastustaan.
aika nuukasti on muuten askolla tuota starttitilaa, vaikka ollaankin isokyrön puolella ;)

2 kommenttia:

  1. Kah, taas läheltä! Me siinä ajettiin vähän vaille yhdeksän tienoissa Rajavuoren vaellukselta takaisin Vaasaan ja huomasin ainakin sellaisen keltaisen varjon siellä vanhan pallotalon kohdilla. :-) Moi!

    VastaaPoista
  2. se taisin olla minä :)
    oli siellä ilmassa toinenkin keltainen siipi, mutta muilla ei ollut radioita, joten joutuivat lentelemään vaasan kentän lähialueen ulkopuolella.

    VastaaPoista