Lukijat

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

evijärven lennot

tänään oli joutilasta aikaa pieneen pyrähdykseen yläilmoissa. ähtärissä vaan keli oli surkea lentotoimintaan. ennusteiden mukaan pohjoisen suunnassa olisi kirkkaampaa ilmaa, joten sovimme muutaman kerholaisen kesken treffit evijärvelle. lehtimäellä meinasi jo usko ennusteisiin loppua. pilvet roikkuivat vain parinkymmenen metrin korkeudella :(


niin vain alajärven paikkeilla aurinko alkoi paistaa taivaan täydeltä. tunnelma kohosi kerralla monta astetta!

perillepäästyäni aloitimme villen kanssa starttipaikan etsimisen. aivan kylän kupeesta, tervosesta löytyikin melko kuiva ja lyhytheinäinen alamäkipaikka. peltoaukeatakin etusektorissa melkeen pari kilometriä. tuuli vaan, pahus vieköön oli jo ennättänyt hieman yltymään, joten starttasin nopeasti pikku valokuvauslennolle.
näkymä evijärven keskustasta millasnoorin ja rammasnoorin suuntaan

kuoppa-ahon seudun maisemia


mansikka-aho ihan siinä kivenheiton päässä


evijärven kirkko kniivilänlahden takana suonlaidassa

"pakollinen" kuva evijärven keskustasta
sillankorvan leirintäaluekarvosen kylä kerttuanjärven rannalla


kerttuanjärven yli on rakennettu silta
evijärven kylillä on tällaiset agrikulttuurin luomat nimet:

vasikka-aho

navetta-aho ja takana hevosaho
surma-aho ja takana ranta-aho
lennon aikana alkoi korkeuksissa piskotella vettä. maahan asti ei nytkään satanut. taivas on jakautunut kahtia. selkeään ja sadepilvirintaman peittämään


kova ylätuuli esti lennon takaisin lähtöpaikkaan, niinpä laskin vasikka-aholle ja soittelin villen hakemaan. seuraavaksi olikin vuoro villen koululennon. hienosti lähti napeeseen tuuleen ja laskukin oli melko vauhdikas !


myös pasi oli tullut suorittamaan kurssin toiseksi viimeisimmän lennon.timolla oli teknisiä murheita papissa, mutta äkkiäkös kätevät miehet ne käy pajassa korjaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti