Lukijat

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

hattulasta sääksmäelle

hämeenlinnan kuvauksien jälkeen takaisin lähtöpaikkaa kohti ja plaanin mukaan kohti sääksmäkeä. vaikka meitä oli yhteensä kuusi pilottia lähtöpaikalla hattulassa, vain kimmon näin koko lennon aikana taivaalla!

no, muutama kuva hattulastakin, vaikka hiljakkoin paikkakunnan teille juuri esittelinkin :)

keskustan koulun nurkilta on tämä kuva


onninen on rakentanut valtavan varaston hattulan perämettäänmaisematie ja moottoritiehevoshaankärjen leirintäalue kalvolassakalvolan keskustaa nimitetään iittalaksi
"Iittalan lasitehdas on tehnyt skandinaavista designia vuodesta 1881 lähtien. Siellä puhalletaan edelleen mm. Alvar Aallon maailmankuulu Aalto-maljakko"

tuolta siis on lähtöisin kaikkien tupaantuliasten vihattu kestolahjasuosikki ;)
kalvolan kirkko


jutikkalan vanhan aateliskartanon maat on myyty saarioisjärven takana sijaitsevalle päivölän maatalousoppilaitokselle (lakkautettu) ja tiloissa toimii nykyään säätiön ylläpitämä kartanomuseo
sääksmäen sillta kylpee ilta-auringossa.
ennen moottoritien rakentamista kulku esim ähtäristä pääkaupunkiseudulle sujui nopeimmin tämän sillan kautta.
"Rapolanharju Valkeakosken Sääksmäellä on nykyään osa Vanajaveden laakson kansallismaisemaa ja valtakunnallisesti merkittävää Sääksmäen -Tarttilan kulttuurimaisema-aluetta. Suomen suurimman muinaislinnan jäänteiden lisäksi alueella on esihistoriallisen ajan asumusten jäännöksiä, kalmistoja, uhrikiviä sekä muinaispelto.

Rapolanharjun välittömässä läheisyydessä sijaitsevat keskiajalta peräisin olevat Sääksmäen kirkko sekä Voipaalan ja Rapolan kartanot. Yhdessä maiseman eri elementit muodostavat kerroksellisen kulttuurikokonaisuuden esihistoriasta nykypäivään"tässäpä valkeakosken kaupungin nykyään omistama voipaalan kartanosääksmäen keskiaikainen kivikirkko on rakennettu 1400-luvun lopullakimmo kaartelee laskupaikan yllätaisi olla tämän talon peltoja, mihin teimme laskut?iloisia veikkoja nämä hämäläiset harrastajat! niitä ei pienet vastoinkäymiset näytä harmittavan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti