Lukijat

lauantai 1. lokakuuta 2011

kimppalentoa lappajärven maisemissa

tänään kokoonnuttiin lappajärven rantamaisemiin, tarkoituksena kiertää porukalla lappajärvi. matkaa reissulle kertyisi n. 70km rantoaja pitkin kierrellen.
peräti kymmenkunta harrastajaa kokoontui pelipaikalle. tuulen asettumista lentokelpoiseksi ei tarvinnut kauaa odotella ja yksi toisensa perään koki ylösnousemuksen. auringonvalon suunta houkutteli mua lähtemään järven kiertoon vastapäivään.

valtava lappajärvi tuli rantametsikon takaa näkyviin heti ilmaannousun jälkeen. tässä pyhälahtea.lakaniemi. edellinen lappajärven kiertoyritys (2008) mulla päättyi muuten tuohon lankalinjojen väliin bensan loputtua.
lakeaharju odottelee laskettelukautta. siellä on joku säähavaintoasema tuolla kukkulan päällä?

pokelaa

savonjokea paikalliset kutsuu nimellä "vimpelinjoki"
jari vimpelin keskustan yllävimpelin kohdilla tuli mieleen, että mulla on valokuvia jo tarpeeksi lappajärveltä. lisäksi järven ympäri lentäessa takaisinpäintullessa olisi koko ajan vastavalo, joten kuvista ei senkääntakia tulisi hyviä. päätin muuttaa lentosuunnitelmaa "lennossa" ja käväistä sääksjärvellä. sitä oon päässyt ilmastakäsin tutkimaan pari kertaa aiemminkin, n. kymmenen vuotta sitten. tällaisia oli mun ilmakuvat siihen aikaan. kamera taisi olla 1,5 megapikselin pentax.sääksjärvi on siis eräs vimpelin kylä, kaukana kaikesta...


puunappa ja tuomela sijaitsevat järven länsipuolella

lopulta vain arto ja heikki kiersivät järven. muut haahuilivat kuka missäkin :)
arto tulee vastaan lappajärven eteläpäässä.

isoniemen mökkikylän rantasauna odottelee tuolla kylmettyneitä lentäjiä kylpemään


tämän pellon puidulta osuudelta startattiin ilmoille. aika rääpimistä ollu tuon puinnin kanssa pellon alapäässä...

henry kokeili arton polinia ja mun macjettiä
asko ja pasi olivat myös tulleet paikalle moottorikurssin oppeja hakemaan. pasi oli edennyt opiskelussa siihen vaiheeseen, että ensimmäinen startti moottorilla oli tosiasi. hienosti onnistui!

nää on kyllä kivoja tämmöset etukäteissuunnitellut kimppalennot ja kun kaikilla vielä radiot mukana, niin saa reaaliajassa toimitella mahdolliset reittivalinnat. kaiken kruununa tietty vielä illalla kuuma sauna, lappajärven raikas uimavesi ja yhteinen illanvietto ruoka- & juomatarjoiluineen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti