Lukijat

maanantai 10. lokakuuta 2011

ryttylä-tervakoski

riihimäeltä päärataa pitkin pohjoisen suuntaan sijaitsee n. 2000 asukkaan ryttylän taajama, joka on yksi hausjärven kylistä. suunnistus sinne oli helppoa, näkyihän kylä jo helposti riihimäen yltäkin 300m:n korkeudesta. lisäksi matkan aikana alapuolella oli käytännössä koko ajan peltoa.
ryttylän kartanossa toimii nykyään evankelinen kansanopisto
vielä yksi kuva ryttylästä. olisko tää nyt niin ryttylän keskustasta kun vaan olla ja voi :)sitten tunneliaukot kohti tervakoskea, joka taas sijaitsee janakkalan puolella ja on saanut nimensä aikakirjoihin jo keskiajalla kosken vesivoimaa käyttävien myllyjensä ansiosta.nykyään tervakosken paperitehdas tuottaa lähinnä ohuita erikoispapereita esim tupakkateollisuuden tarpeisiin.

muistelen kuulleeni joskus puhuttavan myös "tervakosken voimapaperista" setelirahan yhteydessä?

tervakosken keskustaa

kouluja ja liikuntapaikkoja
puuhamaa on jännä paikka, puuhamaa on iloinen!
puuhamaassa vietät vaikka, koko päivän syksyisen!koko puuhamaan omistaa muuten nykyään eräs espanjalainen firma, jolle yhtiön koko osakekanta myytiin jo vuonna 2007

teollisuushallien oikeista väreistä ja muodoista vallitsee yrittäjien kesken tervakoskella hämmästyttävä yksimielisyys...lopuksi lasku nuolen osoittamaan paikkaan vanhan helsingintien varteen ja soitto lajikumppaneille sijaintipaikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti