Lukijat

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

mutalan meininkiä

tänäpänä kattonnääs oli aikaa käyrä naapurikerhon touhuja kattomass. tamperee kevytilmailukerho hälläkössevväliä oli kokoontunut ylöjärven mutalan taivalpohjaa varjoliiro merkeissä. hualto totanoinni pelasi hianosti. jäälle varmaankaa tarvinnut kattonnääs kävellen taivaltaa, vaa romppeet totanoinni kuskattii vanhan jollam ettee valjastetulla mönkijällä.


jäälle oliki kokkoontunnu porukkaa sankoi joukoin kelvollise iliman houkuttelemana. paikalla nähtii nin yksin- kuin kaksinistuttavvaa meinaa varjoliirintä. jaloi, sekä suksi/pyöräyhristelmä avulla maastairtautuva raikkiki.
 tässä seuratoverit seuraavatten henkeää pirätelle anskattoonny juhan starttia

 
 juhan raikkia innostu kokkeilemmaa usseempi muuki ja yhtämieltä meinaan oltii siitä, että hauska laite.varsinaisesti olin tullut paikanpäälle kattomaa, kuinka varjoliitokurssin opit ovat menneet perille tälle nääs juhalle. koulutusohjeire mukkaa viimmesen kurssilennon valvoo joku muu, kattos ny ku oppilasta pääasiassa kouluttanu opettaja.
  hyvinhän kaikki meniki kattonnääs ja ny kaveri voi sempualee alkaa itsenäisesti opettelemmaa varjoliitämistä


 välillä pitää kattonnääs syärä makkaraa, että jaksaa lentää!


 mullahan oli kamat totanoinni myäs muassa ja olin tehny hianon anskattoonny plaanin, jonka mukkaa kävisin ny ensistää kattoonnääs mutalan keskustan ja siittä sitten ajelisin länsi-teiskon kirkolle ja sieltä sitten sivutuulessa takaisin lähtöpaikalle. matkahan alkokin aivan suunnitelman mukasesti.

näino näsijärven rannat rakennettu melko tiheää kesämökkejä


 heti tuan niemen kiertämise jälkkee oli tarkoitus kattos ny mennä maa päälle, ei sempualee mutta havaittin kattonnääs hevostilan siinä eressäni. suunnitelmaa täyty muuttaa, koska varmaankaa halunnut mennä kovin korkealle mahrollisesti kuuraavan totanoinni pilven alarajan takia. palailin takaisin lähtöpaikalle ja ajattelin yrittää kattos ny toista kautta.

tommotelta näyttää totanoinnii lentopaikka taivalpohjassa


kunka ollakkaa, juuri jakka pääsin tuahon lähtöpaikan ylle, alkoi kone nikottelemmaa ja tehoja varmaankaa ennää löytyny :(
  ei sempualee siinä meinaan jääny muuta vaihtoehtoo, ku laskeutua. onneks varmaankaa totanoinni kuitenkaa kattos ny tarvinnut kilometrien päästä kamoja kanniskella !
maassa sitten räknäilin, mikä ihme totanoinni mahto anskattoonny ennen nin luatettavalle moottorille ny tulla?
  moottori varmaankaa käyny maassakkaa kunnolla, sätkähteli vaa. irrotin nääs tulpan näino ja ihmettelin, kuin se yleensä ollenkan kävi?

 jälkeenpäin kuulin, ettei meinaan se länsi-teiskon kirkko eres ole kirkon näkönenkää. mikä lie rukoushuane, kattonnääs joten siinä mieles varmaankaa tullut eres mittää vahinkoa ;)
 
paikanpäältä löyrettii myäs yksi varjoliito-orpo. isä ja äite oliva menneet lentämää ja pienokainen totanoinni orotteli heitä saapuvaksi maassa kattos ny :)


 lentävät maunuset.
 enää 14 meinaan vuatta tarvittee anskattoonny orotella, jakka pääsee nuarimmainenki kurssille!


vänttisen olliki näino tullu viivaa vetämää näsijärvee...
 että sitten muuten osaa olla meinaan koree siipi!


helinä oli ottanut kuulemma ylitte nääs 150 hinausta viime vuanna. sehän on enemmän, ku meirän kerhon kotilentopaikalla koko kerhon voimin yhteensä!
  sehä onki jo korkea aika sitte sovittaa moottoria selkää :)


 eihän toi enää muuta puuttus, jakka moottori käyntii ja totanoi kaasua ! päivähän onnistu hianosti. hinauksia neljättäkymmentä, moottorin pärinää ja ei sempualee paukettaki kotitarpeiksi. porukka oli ostellut uusia siipiä, että kahina vaa kävi ja sääkin suasi koko päivän ajan sillai totanoinni jakka se ny vaa voi tähän vuarenaikaa suasiasoommoro!tekstin käänsi manseksi:

Manseraattori
Yllä on tekstisi manseroituna. Saat vapaasti käyttää manseroituja tekstejäsi. Toivomme, että käytön yhteydessä mainittaisiin, että Manseraattoriamme on käytetty.

http://www.netello.fi/cgi-bin/netellocom/manseraattori.cgi

1 kommentti:

  1. Huh! Onpahan ollu hianoa toimintaa! Kevväämmällä ehkä sitten itekin.

    -W-

    VastaaPoista