Lukijat

perjantai 14. kesäkuuta 2013

pettuveen keikutukset


 saarijärveltä ajelin yöllä uuraisten kautta petäjävedelle ja asetuin yöpuulle petäjäveden vanhan kirkon läheisyyteen levähdysalueelle.
 kello herätteli kukonlaulun aikaan ja ulos vilkaistessani keli oli pettymys. luvatun tyynen aamun sijasta tuuli reuhasi aikalailla jo aamusta. mulla ei edes starttipaikasta ollut vielä mitään tietoo, joten ilman aamukahvia sellaista etsimään...
 piesalan peltoaukealta arvioin sellaisen löytyvän, mutta nyt oli koko aukea viljalla :(
 mitäs nyt? takaisin järvisuomentietä kohden.. meinasin ajaa jopa ohi, mutta palailin takaisin lupaavannäköisen niitetyn aukon vilkkuessa korpilahdentien varrella leppäpusikon seasta.

optimististen arvioideni mukaan olisi kelvollista startata sähkölinjan alta kohti järveä puhelinlinjojen yli ja silti jäisi vielä tilaa kääntyä takaisin kohtuullisella korkeudella jos moottori sattuisi tehdä tenän.

paineet startata tästä paikasta olivat suuret, olinhan huudellut etukäteen aamulennostani petäjävedellä valtakunnalisella paramotoristien postilistalla ;)

kuvassa starttipaikka oik yläkulmassa. tarkkasilmäinen erottaa jopa mun tumman rintterin ladon vieressä :)

etualalla kirrin uutta asutustailmanalan luonne kävi heti selville. jo satrtissa turbulenssi väliin lykästi ja väliin ei. pääsin kuitenkin ensimmäisen langan yli ilman ylimääräistä kierrosta. mukavaa ei ollut koko lennolla, mutta ei ihan mahdotontakaan. ja kyllähän siihen keikutukseenkin pikkuhiljaa tottuu...

petäjävesi on useimmille ohikulkijoille tuttu vain "kyläseppä" huoltoasemasta.
 täällä järjestetään joka kesä seppien suomenmestaruuskilpailut. lisäksi asema on tunnettu maukkaista ja runsaista/edullisesta seisovasta lounaspöydästään! muutaman kerran olen minäkin poikennut, eikä koskaan ole tarvinnut katua!

no, lento jatkui ja mulla oli lennon punaisena lankana ottaa oikein onnistunut valokuva unescon maailmanperintökohteesta, eli petäjäveden kuuluisasta vanhasta kirkosta. vaikka aamun valo on yleensä ylivertaista kaikkiin muihin valohin nähden, ei se sovi tähän kohteeseen :(


puusto varjostaa ikävästi kohdetta kesäaamuna. pilviverhoinen taivas tai iltapäivä olisi paljon parempi...
 vanha pappila siltaniemessä


"Perimätiedon mukaan ensimmäiset ihmiset jotka tulivat Petäjävedelle totesivat että "Onpa paljon petäjiä ja vettä, tämähän on oikeaa Petäjävettä..." Siitä kunta sai nimensä."

kuntakeskusta:


siinäpä aukeaa katseltavaksi itse petäjävesi. jyväskylä-pori tie (vt23) kulkee tässä petäjäveden läpi.

vain hieman kuntakeskuksen ulkopuolella on jo ihan maalismaisemat :)


keli oli tosiaan melko ikävää jo heti aamusta. saman kertoi onnistuneiden kuvien määrä lennolta. n. sadasta kuvasta vain puolet oli skarppeja, vaikka valoa oli kyllä ihan tarpeeksi käytettävissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti