Lukijat

lauantai 22. kesäkuuta 2013

juhannuslento 2013

  juhannusaatoksi oli mökkimaisemiin luvassa aamupäiväksi täyspilvikatto sekä heikkoa tuulta. tämmöistä tilaisuutta ei kannata hukata, joten levittelin siiven puolen päivän aikoihin "sarkolan suoran" isolle vastaniitetylle pellolle. heikko tuuli oikutteli tapansa mukaan ja sain odotella otollista starttihetkeä melkein tunnin.
 siitäkö sitten vain suoraan kohti peltoaukean ainoaa latoa?-)


tähän vuodenaikaan lentokentiksi kelpaavia peltoja on joka puolella, kun isännät ovat juuri korjanneet nurmen ensisadon...


jaa ei tästä sitten vääräkosken ideaparkkia tai ikeaa tullutkaan?
 tulikin suurehko navetta...


vuoroviljelyä vääräkoskelaisittain :)


keli oli yllättävän termistä. välillä mentiin alaspäin vaikka kaasu oli pohjassa. vaikka periaatteisiini kuuluu, että lentomatkalla ei turhaan jäädä paikalleen pyörimään, niin nyt joutui käyttämään termiikkiä hyväksi korkeuden ottamisessa ennen kuvassa näkyvän metsätaipaleen ylitystä ähtärin keskustaan mennessä.


ähtärin jätevedenpuhdistamo on katettua mallia.
 oikealla ampumaradat. pistooliradalla mulla on nimikkopaikka, eli olen osallistunut aikoinaan radan rakennuskustannuksiin, josta sai sitten nimellä varustetun kyltin ampumapaikan ylle.


"keskisen kiihdytyskaista" rakennettiin aikoinaan sen takia, että ähtäriläiset pääsisivät nopeammin viemään ostosmarkkansa keskisen vesalle tuuriin ;)
 tämä oli edesmenneen kaverini timo kortesniemen keksimä nimi ähtärin toistaiseksi uusimmalle sisääntulotielle. taisi olla 1990-lukua kun tie tehtiin?


ryöstökalastusta kultarannassa?
paunetti on pyydyksen nimi.


ähtärin "keskusta" eli kauppaliikkeet/asiointipaikat ovat valuneet vuosikymmenten saatossa kirkonmäeltä kohti ouluvettä.
 tällä alueella pääosa niistä oli vielä 1950 luvulla.
BP-huoltoasema, elokuvateatteri, poliisilaitos, vaatetusliikkeitä, kodinkoneliike, tuomen kauppa, kaukolan baari, puusepänliike, hautaustoimisto jne...
 oikeastaan vain autokorjaamorakennus urheilukentän vieressä toimii yhä samassa tarkoituksessa kuin 1950-luvulla.minäkin olen asunut muutaman vuoden pellonpään pellolle rakennetussa rivitalossa. alue rakennettiin 1970-80 luvulla. pellonpään vanha maalaistalo on entisen meijerin ohella niitä ainoita alkuperäisiä rakennuksia alueella.pöyhösenlammen nykytila:mä en muistanu että liputuksen saa aloittaa juhannuksena vasta klo 18.00juhannusta voi viettää näinkin:


jaakkolanmäkeä


hietanen-saviniemi seutuja


hautoniemi, koiraniemi ja multaniemi

parasta perännettä :)taitaa asettua tuo suuri sininen aukko taivaalla juuri perännejärven ylle?


montti (montinniemi) pienellä, eli vähä-haapajärvellä


sitten olikin aika mennä laskuun. laskupaikka kuvan keskellä.


kaksi ylimääräistä ylösvetoa joutui tekemään, ennenkuin tuulipussin kanssa oltiin samaa mieltä finaalin oikeasta suunnasta...

4 kommenttia:

 1. Hei! Liitelitköhän sinä sattumoisin Sapsalammen yllä viime su iltasella? Oltiin avopuolison kanssa soutelemassa ja ihailtiin yläilmoissa pöristelevää tyyppiä. Hassua, että löysin blogisi tänään sattumalta! :D Turvallisia lentoja!

  VastaaPoista
 2. kyllä sen on täytynyt olla pyylammen vesa, joka asusteleekin siinä lähellä. sini/musta/valkoinen liidin...

  tänä iltana muuten sattumoisin on aikomuksia lennellä vesan kanssa juuri sapsalammella!
  todella kaunista seutua... :)

  kato vaikka:

  http://parinapojanjorinoita.blogspot.fi/2011/05/turbulenttista-tulijoella.html
  http://parinapojanjorinoita.blogspot.fi/2012_04_01_archive.html

  VastaaPoista
 3. Kiitos loistavista kuvista vääräkoskelta.Oikein piti syventyä kuviin ja mietiä mitä kaikkea erillaisissa paikoissa on tullut tehtyä lapsena.Oi että palas lapsuus mieleen ja monet muistot palas mitkä olin jo unohtanut.vieläkun saisit lisää kuvia jaakkolan ja suihkonmäeltä niin olis kiva muistella lisää.Palas sen verran nuoruus mieleen että pakko lähteä ajelemaan kesällä vääräkoskelle 25 vuoden jälkeen katsomaan paikkoja,jos vaik ottais siel päivän rennosti.kiitos vielä kerran kuvista mitkä oot julkaissut

  VastaaPoista
 4. vääräkoski on tuttua ja paljon kuvattua seutua mulle. sijaitseehan lentoonlähtopaikka yleensä siinä lähettyvillä :) lisää kuvia kylästä löydät kirjoittamalla googleen "pärinäpojan vääräkoski" esim tuolla pari kuvaa suihkonmäestä http://parinapojanjorinoita.blogspot.fi/2012/08/ennen-oli-ennen-ja-nyt-on-nyt.html

  VastaaPoista