Lukijat

maanantai 1. syyskuuta 2014

lakeuden kutsu

kisat loppuivat siis lauantaina ja osa porukoista lähti samantien kotimatkalle. innokkaimmat jäivät vielä sunnuntaihin saakka, jolle oli luvattu huippuhyvää lentokeliä!
 kokoonnuimme oulun seudun harrastajien ja parin kerholaisen kanssa tietysti jo samalle, hyväksi havaitulle lentopaikalle, jossa viikonlopun rähinätkin pidettiin.

 jukka hailuodosta tässä suunnittelee ilmoille nousemista, eikä se jäänyt lopulta edes pelkäksi suunnittelemiseksi.
vaimoväki eli lennonjohtomme seuraa taustalla tarkasti suoritusta!

 

  saman tempun teki heti perään heikki
itsekin olin pienen lenkin heittänyt jo hieman aiemmin, mutta ilma oli jo kovasti termiikin pilaamaa, joten pidempiä taipaleita ei tullut nyt suoriteltua.

on se paat ny komiaa!mikä se semmonen "lakeus" oikeen sitten onkaan?

netistä varastetun määritelmän mukaan "Lakeus" on:
-----------------------------------------------------

-Pohjanmaalla sijaitsevat Suomen suurimmat lakeudet. Lakeus tarkoittaa tilaa hengittää, kaukana siintävää horisonttia, tuulessa aaltoilevaa viljaa ja latomeriä.

--------------------------------------------------------
no, latomeristä nyt on vain muisto jäljellä, mutta vielä 1970-luvulla saattoi näillä lakeuksilla nähdä tuhansia latoja.
 ladoissa säilytettiin sateelta suojassa kuivia heiniä karjalle pureskeltavakski talvikauden ajaksi.

se on siis ihan eri asia, kuin että ladoissa säilytettäisiin karjaa ihmisille pureskeltavaksii ;)
kypsää viljaa lähes silmänkantamattomiin, nurmoohin asti! oikeastaan ainoa syy koko pyrähdykseen oli ottaa kuvia mova-sm pellon omistajalle hänen kanalastaan muistoksi elokuisesta vierailustamme tiluksilla. joupissa kävin kääntymässäpaluumatkalla yhytin jonkun petolinnun kaartelemassa lakeuden yllä saalista etsien, vain muutamia kymmeniä metrejä alempana minua


ornitologiaosasto saattaa osata määrittää lajinkin tästä suurennoksesta?valio seinäjoella on myös joutunut kärsimään venäjän talouspakotteiden vuoksi.
 sen ansiosta "putinjuustot" on nyt halpoja suomalaisille :)


outoja viljakuvioita pellossa.
kukahan näidenkin merkityksen/syntyteorian äkkää ?-)


itse seinäjoki on kutistunut vaatimattomaksi kuraojaksi, koska 1970-luvun suurten tulvasuojelutoimenpiteiden takia vain pieni osa ko. joen vedestä kulkee enää alkuperäistä uomaa pitkin"lakeuden luontopolku" kiertelee näissä maisemissasähköä virtaa ahonkylästä maakunnan kasvukeskukselletähän loppuun sopii oikein hyvin pasi kauniston vuonna 1972 tunnetuksi tekemä kappale: "lakeuden kutsu".
 muistan lapsuudessani vanhempieni kuunnelleen tarkasti tätä rinnakkaisohjelman "lauantain toivotuissa levyissä" sekä myös "sävellahjassa"


olkaapa siis hyvät:1 kommentti: