Lukijat

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

matalalentoa

 viime kuussa aloitettu e-pl:n varjoliitokurssi on tullut sille mallille, että koulutusohjeen mukaisia matalia lentoja voitiin aloitella tänään.
 kurssilaiset olivat harjoitelleet kotiseuduillaan liitimen maakäsittelyä ja kullakin oli takanaan useita onnistuneita juoksuharjoituksia.

paikaksi valikoitui jukka mäen valtavan kokoinen puitu viljapelto alavuden jokivarrella, aivan kantatie 66:n vieressä. eikä tämän päivän treenit ilman tuota peltoa olisikaan onnistuneet, koska tuulensuunta muuttui päivän aikana yli 90 astetta. suuri neliönmuotoinen peltolohko mahdollisti hinauslinjan asettamisen minne suuntaan vaan.

se taisi olla henri, kun asettui narun vietäväksi ensimmäisenä?
 ainakin muisti juosta liitimen ilmaan :)niillä roikkuu muuten nykyään kamerat kaulassa jo matalilla lennoilla ;)
 ehkä näemme piankin youtubessa lyhytfilmin matalasta lennosta alavudella...


torsti mietteliäänä "valmis aja" komennon jälkeen.
taustalla janne kiristää jo narua.


ilkka ilmassa ja minä hinaamassa aivan huutoetäisyyden päässä.luppoajat maakäsiteltiin siipiä ihanteellisessa 2m/stuulessa.viimeinen hinaus otettiin n. 40 m:n korkeuteen, josta itsenäinen hinausnarun irroitus ja lento jatkui ilman narua vastatuuleen.

tonilla huipputunnelmat onnistuneen lennon jälkeen!


ne on molemmat parkissa :)pekan 5. matala lento oli samalla myös narunlaukaisuharjoituslento.koko päivähän siinä meni, mutta tuloksena meillä on viisi kpl uusia pp1 tason suorittaneita lento-oppilaita. tästä on hyvä jatkaa.

onnittelut kaikille oppilaille tämän päivän tyydyttävistä, hyvistä ja osin erinomaisistakin suorituksista!

2 kommenttia: