Lukijat

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

jalasjärvi-meeting

tapana on ollut aina näin syksystä kokoontua porukalla "lentokauden päättäjäisiin"
eihän se lentokausi kyllä mitenkään siihen pääty, vaan jatkuu kelien niin salliessa ihan entistä rataa...
tänä vuonna taivalmaan tapio oli kutsunut lentäjät koolle jalasjärven taivalmaan taivaltuvalle, jonne kokoontuikin lähes parikymmentä paramotoristia keskisuomea ja hämettä myöten.
tuuli posotteli päivällä voimalla, mutta aivan ennusteiden mukaisesti keli oli lennettävää jo siinä kuuden aikoihin.

plaanissa luki, että lennetään porukalla sivuvastaiseen tuuleen pramian viinatehtaalle ilvesjoelle, jonne tapio oli sopinut meille tutustumiskäynnin.
saattelin vielä pari oppilasta ilmaan ennen omaa starttiani. myös oppilaat pääsivät matkalennolle, olihan alapuolella lähes koko ajan turvallista peltoaukeaa.tässäpä majapaikkamme. nuorisoseuran omistama entinen kansakoulu "taivaltupa"
myöhemmin illalla rohkeimmat pulahtivat saunomisen yhteydessä tuolla lammessa.
tai ainakin se sama mies, kellä on kerhon ennätys hallussa kusiaispesässä istumisessakin :)autoalan yritystoimintaa jalasjärvellä.
matkalla koukkasin keskustan kautta. kirkkoa en ollut aiemmin ikuistanutkaan takapuolelta.

ryhmä ei ihan pysynyt kasassa, mutta puolen tunnin tarkkuudella oltiin kaikki ilvesjoella. muutamaa kilometriä ennen määränpäätä mun moottori tipahti tyhjäkäynnille ja lakkasi reagoimasta kaasuun.
laskupelto oli suoraan alapuolella, joten hyvin ennätti vielä kuvan ottaa vielä kauppilan kuorma-autohajottamosta.
nuo valkoiset putkenpätkät ovat kuulemma tuulimyllyn runko, joka nousee tuon tien varteen hieman edemmäs.
tehojen loppumisen syy selvisi helposti. olin juuri ennen lentoa säätänyt vaijeriin lisää löysää ja ilmeisesti tuo ruuvi on ollut ennenkin kiristettynä tuohon kohtaa ja vikaannuttanut vaijerin.


hoppulan arto laski samaan paikkaan, josta hakuauto meidät sitten poimi.koska en päässyt määränpäähän, laitan tähän pari vuotta sitten otetun kuvan pramia oy:n tehtaasta. isäntä on innokkaana ilmailuharrastajana tehnyt oman lentokentänkin mailleen. lisää yrityksestä www.pramia.fi

sitten ravintolaan...
yrityksen edustaja kertoili meille historiasta ja viinanvalmistuksesta yleensäkin. kahvitarjoilu oli myös ja saipa baaritiskillä käydä ostamassa talon tuotteitakin, mutta ne piti mahassa kantaa ulos rakennuksesta :)järjestyksenvalvojan ei tarvinnut turvautua "kättä pirempään"
ase on viinatehtailijan isoisän isän mikael mäkisen valmistama.pääosa porukasta laskeutui läheiselle pellolle, josta noudimme kaluston tehdaskäynnin jälkeen.
aivan kaikki eivät lentäneet tänne asti, vaan osa laskeutui välille tai lenteli paikallista taivalmaassa.
ilta jatkui taivaltuvalla saunomisen ja makkaranpaiston merkeissä. käytiinpä siinä vielä myöhemmin kylällä kuuntelemassa elävää musiikkiakin jalasjärveläisessä bluesbaarissa!
oikein onnistunut ilta kaikinpuolin.
suuret kiitokset tapiolle tapahtuman järjestämisestä ja tarjoiluista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti