Lukijat

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

sassista ruovedelle


lepopäivän ratoksi kokoonnuimme illansuussa sassin lentokentälle mänttään. ajatuksena oli pikku lentoreitti naapurikuntaan ruovedelle. keli näytti jo hyvissä ajoin iltapäivällä tyyntyvän lentokelpoiseksi, mutta yllättäen tuulenpuuskat alkoivatkin sitten viivyttää lähtöhetkeämme. arto viestittää: ei tänne ny mahdu, laskeudu johki muualle ;)
paikka on melko ahdas paramoottoristartteja ajatellen reunaesteineen, mutta niin vain yksi toisensa perään ponkaisi lopulta taivaalle. pinnoissa heilutteli melkoisesti, mutta ylempänä ilma oli jo ihan siedettävää. vesa starttivuorossa.
heikki siellä suunnittelee ylösnousemusta
yleisnäkymää mäntän keskustasta. taustalla keurusselkä.
mänttän keskustaa
mänttän tehdas lienee yhä tuloskuntoinen, kun sitä ei ole vielä lopetettu?
vilppukoski ja vilppulan vierasvenesatama.
vilppula on mänttä-vilppulan toiseksi suurin taajama.
vilppulan vankila. oon tainnu tämän jutun kertoa jo joskus aiemminkin. harrastuksen alkuvuosina lennettiin arton kanssa matkaa ähtäristä kaakon suuntaan. taisi olla maaliskuuta? karttaa ei ollut tietysti kummallakaan... pimeä jo alkoi tulla ja etsimme kuumeisesti laskupaikkaa bensankin jo ollessa vähissä. näillä paikkeilla huomattiin kylän valot ja vaaleana alueena ilmasta erottuva järvi sekä valaistu jääkiekkokaukalo pelaajineen. päätös laskupaikasta oli helppo tehdä. tuohon rantaan vaan ja soitto kuskille... laskun jälkeen kävi ilmi, että olimme vankilan alueella. vartija antoi luvan kuskin tulla hakemaan alueelta, mutta pyysi meidät ensin sisätiloihin. arto katseli hetken aikaa lätkää pelaavia venkuloita ja rannassa odottavia lentovarusteitamme ja loihe sitten lausumaan "tohtiiko näitä nyt tähän jättää?
alunperin suunnittelimme lentää ruovedelle väärinmajan kautta, mutta koska reitti on mulle jo aiemmin tuttu, ajattelin lentää tammikosken kautta.
laivaväylä pajussaarien läheisyydessä on jo pitkälti sula
ylivuotava runeberginlähde on saanut järvestä jäänkin sulamaan isolta alueelta.
ruoveden laivaranta odottelee veneilykauden aloitusta
kesää odottelee myös haapasaaren leirintäalue
pari kuvaa ruoveden keskustasta
koska en havainnut ilmasta muita maassa (siivet olivat jo pussissa) laskin tuohon kirkon eteen pellolle. vasta maassa huomasin, että pojat olivat laskutuneet siihen viereiselle pellolle. mun kiertämä lenkki oli vähän pisempi, niin aikaakin kului enemmän. no, lopuksi tietty testaamaan ruoveden ainoa siihen aikaan avoinna oleva roskaruokapaikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti