Lukijat

torstai 2. heinäkuuta 2015

kolppi-lappajärvi

 eiliselle oli luvassa mainiota paramotorkeliä keskipohjanmaan rannikolle. oikeastaan kaikki oli puolellamme: merituuli, yleistuuli ja jopa auringonvalon suunta!
 viisi kerholaista matkasi pietarsaareen asti, noukkiakseen nämä rusinat tästä pullasta.
 alku oli hieman hankalaa, kun ei meinattu löytää kunnon starttipaikkaa. lähdön hetket läheni ja lopulta jouduimme kelpuuttamaan lähtöpaikaksi vesilammikkoisen ja epätasaisen kapean pellon. niin kuitenkin kaikki viisi pilottia nousivat ensimmäisellä yrityksellä ilmaan saran poikki, niin että vesi vaan perässä pärskyi!
 kuski sinne jäi kokoilemaan pellolle jääneitä kamppeita autoon.
starttipaikka oli aivan luxusveneitä valmistavan nautorin vieressä (swan-purjeveneet)kolpin (ruots. kollby) keskustaa. paikka on siis eräs pedersören eli pietarsaaren maalaiskunnan kylistä


täälläkös se fedexin pääkonttorikin sijaitsee ?-)ekeri perävaunut tehdään myös kolpissatimo hoiti radioliikenteen, startattiinhan kruunypyyn kentän lähialueelta. tässä porukan ryhmittymistä löyhään muodostelmaan ähtävänjoen ylläensimmäinen kylä oli lassfolk ytteressessä eli "ylä-ähtävällä" (suomennos: a.isomäki)                                                                                      pian oltiinkin jo ähtävällä, joka onkin antanut nimensä koko joelle evijärveltä pietarsaareen asti (esse å)
                                                     ähtävän kirkko ympäristöineensitten pätkä korpitaivalta ja tultiin lappforsin kylälle (suomeksi lappakoski?)
yllättävän vähän oli peltoja tällä osuudella, vaikka joki mutkittelikin alla koko ajan.
yleensä joenvarret ovat tehty aina pelloiksi.
korkeutta piti ottaa ihan tma:n alarajoille asti. lappforsissa kun timo oli selvittänyt meidät ulos valvotusta ilmatilasta.


kohtalaisen myötätuulen saattelemana saavuimme evijärvelle.
 kuvassa kerttuanjärvi. legendaarisia kyliä kerttuanjärven ympärillä ovat: surma-aho, vasikka-aho ja navetta-aho. maanviljelysseutua selkeästi.
montakohan saarta evijärvessä oikein onkaan?
evijärven keskustaajokikylässä joku on tehnyt tupansa välijoen saareen. ihan kiva paikka, mutta talvella vaatii melko pitkä lohkolämmittimen roikan ;)
ei se lappajärvikään kummoinen lätäkkö ole kauempaa tarkasteltuna!liekö halkosaaressa tanssit vai kesäteatteriesitys, kun on noin paljon autoja parkkipaikalla?lappajärven ydinkeskustaakuski odotteli meitä koskikievarin pihassa. laskeuduin ensimmäisenä kuvaamaan lentokavereiden laskusuorituksia. siinä hannu tähtää pienelle nurmialueelle...


..ja tässä arto tulee sivutuulessa puskia hipoen samaan paikkaan. laskupaikkamme ei ollut ihan sattumaa. kuvan oikeassa laidassa näkyy nimittäin terassin kaide ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti