Lukijat

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

vieraita liettuasta

 jo talvella otti yhteyttä liettualainen paramoottoriharrastajaryhmä "madpilots" ja kyseli mahdollisuudesta tavata suomalaisia harrastajia lentojen merkeissä heidän norjanmatkallaan.paikaksi valiintui luontojaan upin mökkimaisemat, ne kun sattuvat sijaitsemaan melkein nelostien varrella, viitasaaren pasalassa.
 "volker" oli heidän englantia parhaiten taitava puhemies.


vierailua varjosti heidän maanmiehelleen puolassa meneillään olevissa mm-pylonslalom-kilpailuissa sattunut kuolemaan johtanut onnettomuus. tuttu mies monelle tästä seurueesta.


tuulen tyyntymistä odotellessa he pystyttivät teltat rantasaunan nurmikolle, ihmettelivät hanskin "tehokonetta",  kokosivat moottoreitaan sekä kalastivat pasalanjärven tyhjäksi ;)
keli tyyntyi lennettäväksi vasta siinä klo 21 aikoihin. yksi toisensa perään sitten starttailtiin taivaalle.

jari jo laskeutuu, kun osa porukasta vielä kokoilee moottoreitaan.

 

 monilla oli tuollainen yläkiinnitteinen "pukinsarvimoottori"
 ja useat moottorit vaikuttivat hieman kotikutoisilta.


  
lentokäsiala ryhmällä oli ehkä hivenen "karkea"
luotto moottoreihinsa heillä oli kyllä kova. senverran alhaalla mentiin metsienkin yllä.
 kyllä ne suoraankin toki osasi lentää...

pasalankylällä maisemat ovat kauniit rikkonaisen järvimaiseman ansiostamuutaman karjatilan ansiosta taas lentoonlähtöpaikkoja on helppo löytää tähän vuodenaikaan.siinä on tainnut tulla pellonraivuuhommassa uskonpuute?-)
mitä lie kyläläiset ja mökkiläiset tuumasivat, kun taivas pimeni 11 liettualaisen ja kolmen suomalaisen pilotin voimin? no, tämän jälkeen ei taas tapahdu kylällä pitkiin aikoihin mitään mainittavaa. mitä nyt upi välillä vähän käy ilmaa sekottamssa ;)starttipaikka oli muutaman sadan metrin päässä mökkirannasta tällä paalipellollauseimmat laskeutuivat suoraan jääkaapissa odottavan olutlastin viereen.
 kuten minäkin...
pitihän sitä nyt noudattaa kutsua tulla keventämään heidän (tsekkiläistä) budweiser-kuormaansa!lentojen jälkeen tietysti mentiin saunaan ja järveen. vieraat tarjoilivat meille juomista sekä aiemmin päivällä pyydystämiään kaloja pannulla voissa paistettuna.


pakko sanoa, että kyllä haukikin maistui hyvältä ammattilaisen laittamana ja hyvässä seurassa pienessä nousuhumalassa...alunperin oli suunnitelmissa ottaa selville, mitä miehiä nämä oikein ovat, tai ainakin opetella illan aikana liettuan kieli. plaania piti kuitenkin muuttaa illan aikana ja kovasta pänttäämisestä huolimatta vain heidän "kippis" sana tuli meille suomalaisille tutuksi.
 video on runsaasta kosteudesta johtuen hieman sumuinen, mutta eiköhän siitä oleellinen selviä : ) 

 


aamulla moottoripyörillä matkassa olleet olivat jo lähteneet, mutta me muut asetuttiin vielä yhteiskuvaan:


oikein mukavia nämä kansainväliset harrastajatapaamiset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti