Lukijat

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

uutta varjoliitokurssia käyntiin...

kesän aikana puolenkymmentä henkilöä ympäri maakuntaa ja muutama naapurimaakunnistakin oli ilmaissut mulle kiinnostuksensa varjoliidon opettelua kohtaan.
 eilen oli tullut aika kutsua koolle tämä porukka ja käydä käsiksi lajin alkeisiin. sääolosuhteet olivat mitä parhaimmat, eikä paikassakaan moittimista. kuiva vastapuitu sänkipelto, alamäki ja kilometrin matkalta puhaltava esteetön tuuli tekivät alavuden niemenkylästä löytyneen treenipellon ylivertaiseksi.

 mun kurssit ovat perinteisesti alkaneet siten, että pienen turvallisuusoppitunnin jälkeen istutetaan kerhon painavampi paramoottori selkään ja kokeillaan, kuinka painava se oikein onkaan ja onnistuuko juoksu käyvä moottori selässä ?-)seuraavana liitimen maakäsittelyä (liitimen tarkastus ja asettelu lentoonlähtöä varten) ilman valjaita tuulessa. harjoituksen niksit parin tunnin hikoilun jälkeen alkoivatkin avautumaan kaikilleluonnollinen jatkumo koulutuksen etenemisessä olivat juoksuharjoitukset, jossa tavoitteena saada jokaiselle oppilaalle ainakin yksi vähintään 50m.n kuljetus vastatuuleen. tämäkin onnistui hienosti kaikilla oppilailla juuri parahultaisessa tuulessa.
 


lopuksi istahdettiin pellonlaitaan ja käytiin läpi pp1 teoriat. hädintuskin tupakkitauon ehti välissä pitää :)tiukan treenipäivän jälkeen ryhmä hiljentyi seuraamaan, kuinka sillä paramoottorilla oikein startataan.
 viime talven oppilas markus, oli näet tuonut mukanaan vaasasta kuskin ja 10 litraa 2-t bensaa. koska tuulensuuntakin sattui olemaan juuri vaasaa kohti, olisi ollut synti jättää käyttämästä näin hyvää tilaisuutta matkalentoon!


syksy kuluu oppilailla itsenäisesti maaharjoituksia kotipuolessa tehdessä annettujen oppien mukaan. mikäli joku kaipaa lisäopastusta, sitä on saatavissa rajoituksetta täällä ähtärissä ja arvailen, että jokaiselta varjoliidon harrastajalta myös kunkin oppilaan kotiseudulla.
 oppilaita on tänä vuonna ainakin karviasta, kitinojalta, parkanosta, viitasaarelta, lappajärveltä ja ehkä vaasastakin.
  mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tulee vielä muutama "jälki-ilmoittautunutkin" mukaan myöhemmin syksyllä.

1 kommentti: