Lukijat

tiistai 8. heinäkuuta 2014

kadonneen etsintää suolahdessa

päivällä silmä poimi viestivirrasta "upin" keskusteluavauksen, jossa toivottiin moottorivarjoliitäjiä etsimään kadonnutta muistisairasta suolahteen vapepan avuksi.
 no, koska illaksi oli luvassa mainiota lentokeliä, oli päätös lähteä etsintöihin mukaan helppo tehdä. vielä kun ei välimatkakaan ollut tämän pidempi.

kokoonnuimme upin tiedustelemalle starttipaikalle aivan katoamispaikan välittömään läheisyyteen.
 juuri ennen etsintälennolle lähtöä saatiin tieto löytyneestä kadonneen toisesta kengästä, joten tämä auttoi etsintäalueen rajaamisessa.

jari starttaa etsintälennolle


itse pääsin ilmaan paljon muita myöhemmin tuulen alkaessa oikutella suunnan suhteen.taitaa olla timo ja arto kun tässä kuvassa ottavat korkeutta ennen etsintäalueelle siirtymistä.lopulta tuuli kuitenkin suostui hetken aikaa puhaltamaan aikomaani starttisuuntaa vasten ja pääsin lennolle.

entinen sisä-suomen sairaala, nykyinen palvelukoti auringonrusko, josta kadonnut oli omille teilleen lähtenyt.
kyllä vaikea on ainakin tuolta metsäiseltä osuudelta ihmistä havaita...
etsintäalueen takaraja tuon tienvarressa olevan lammen kohdalla sumiaisten tien varrella. eipä tuosta oikeen turvallisesti lentämään eteenpäin olisi pystynytkään, koska varalaskupaikkoja ei juuri näy.

 vähän mittakaavaa, miltä ihmishahmo näyttää 250m:n korkeudesta kameran objektiivin läpi tarkastellessa.
(kaksi ihmistä laiturilla)
silmällä havainnointi on vielä heikompaasepä voisi olla melkonen urakka nämä metsät käydä jalkapelissä läpi...
upi etsimässä kataamäen maisemissakiinnitin huomioni metsäalueen yllä pyöriviin muutamaan lokkiin. mitähän syötävää ne täältä metsästä luulevat löytävänsä?kävin lennon lopuksi vielä kurkkaamassa miltä näyttää suolahden keskusta. se kun oli ihan etsintäalueen vieressä.


suolahden rautaieasema on samanlainen kuin helsingin. kiskot eivät jatku sieltä enää minnekään..


sataman aluettametsä group suolahden tehdasvaltrat tehdään suolahdessa myös
 


kas. sinnehän on tullut virkavaltaa paikalle laskeuduin viimeisenä ja maassa kävi ilmi, että kadonnut oli löytynyt jo tunti sitten jarin haukankatseen ansiosta. löydetty oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. metsän yllä kaarrelleet lokit olivat osaltaan johdattaneet hänet löytöpaikkaan katselemaan hieman tarkemmin.
 tämähän oli jarille jo kolmas onnistuminen kadonneen etsinnässä.
 jälleen kerran etsittävä löytyi melko läheltä sitä paikkaa, mistä viimeinen havainto kadonneesta on tehty.


poliisi kiittelemässä etsintään osallistuneita moottorivarjoliitäjiä
 

saattaa olla huomenna keskisuomalaisessa jotain  juttua.

ilta-sanomissa oli jo...


laitetaanpa tähän loppuun vielä kuva teräväkatseisesta etsintälentäjästä tositoimissa!2 kommenttia:

  1. Mahtavasta aiheesta olet blogin tehnyt ja kuvat ovat upeita! Haluan kuitenkin huomauttaa kielioppiin liittyvästä asiasta senkin uhalla että sinä tai muut lukijat leimaavat "kielioppinatsiksi". Lause alkaa isolla kirjaimella, henkilöiden nimet sekä paikkakuntien nimet kirjoitetaan isolla kirjaimella. Kiitos ja oikein hyvää jatkoa!

    VastaaPoista
  2. nojoo. niinhän tuo alakoulun opettajakin taisi myös aikoinaan valistaa. tää pienillä kirjoittaminen on ollu mulla alustapitäen vähän semmonen tehokeinokin erottua muista bloggareista ja kun vielä mottoni sattuu olemaan että: "turhaa työtä pitää välttää" on pienillä kirjoittaminen ihan luonnollinen valinta mulle...
    mutta kiitos kommentista ja hyvää kesän jatkoa niinikään, TT

    VastaaPoista