Lukijat

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

mahtikelit maaningalla

 vielä yhdessä pohjoissavon pitäjässä ennättäisi lentää ennen kotimatkaa. paikaksi valokoitui vähän kuin sattumalta maaninka.
 aamusella oltiin taas liikkeellä ja kiire starttipaikkaa haeskelemaan. ei kuitenkaan niin kiire, ettei matkalla ennättäisi pysähtyä ottamaan kuvaa sopiviksi katsotuista kohteista :)  starttipaikka löytyi pienen etsiskelyn jälkeen keskustan luoteispuolelta eräältä kesantopellolta.
 tuollahan se lähtöpaikka näkyykin pienen perunamaan vieressä.


keli oli mitä mainioin. ainoastaan ilman sisältämä kosteus vaikeutti kaukaisempien kohteiden kuvaamista.maaningan kasino ruuskalansaaren pihtisalmessakirkonkylää vastavaloon kuvattuna


sitten päästiin myötävalon puolelle ja paluumatka voi alkaa.
maaninka on viimeistä vuottaan itsenäinen kunta ja liittyy 2015 alusta kuopioon.
 maaningan keskusta maaninkajärven rannalla


mustavirta ja tavinsalmi erottavat hussolansaaren mantereesta. mainittakoon, että maaningan pitäjän alkuperäinen nimi on juuri tavinsalmi.

saaren takaa alkaa pian rissalan kentän lähialue, joten ilman lennonjohtoselvitystä sinne ei ole asiaa.myhkyrinsaari. mitä sitten ikinä nimi pitääkään sisällään?
halolan kartano on nykyään halolan tutkimusasema.maaningan mahti treenaa täällä. ei kuitenkaan tänä aamuna...nyt liikutaan aivan ydinkeskustassaväittäisin että terveyskeskus tai vanhusten palvelutalo. ehkä jopa molemmat?ruuskalansaari on maaninkajärven suurin saari.


horsma kukkii laajoilla alueilla hakkuuaukeilla. jos minä olisin mehiläinen, niin tuonne heti!


näin oli ylä-savon turnee lentojen osalta valmis ja jatkoimme kuopion tori- ja satamaelämää katsomaan sekä sieltä vielä rautalammelle yöpymään tuttavien mökille. kiitos janne ja sarri yösijasta!

1 kommentti:

  1. Tosi hienoja kuvia. Myhkyri -saari on ollut aiemmin aika paljon korkeampi, luulisinpa että nimi viittaa saaren ulkomuotoon ennen soranottoa? Terv. Martti

    VastaaPoista