Lukijat

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

tois pualt jokkejo pitkään on ollut aikomus lentää turussa. siinä suomen sellaisessa. nyt viimein näytti taivaan merkit olevan  kohdillaan. olihan edellisestä turun lennosta aikaakin kulunut jo kuusi vuotta.

 olin löytänyt soveltuvan starttipaikan, kuinkas muuten kuin turun lentokentän lähimaastosta.
laskuvarjohyppääjien "drop zone" toimisi varmasti myös lentoonlähtöpaikkana?
 sain plaanin tornista turun lähialueelle 1500 jalkaa tai alle. tämä riittäisi mainiosti, onhan turussa runsaasti peltoja myös kaupunkialueella.

raision ostoshelvetti vastavaloonrockaajien telttoja hk-areenan lähipellolla artukaisissa. entinen turkuhalli/typhoon tunnetaan nykyään lempinimellä "nakkikattila"  ruissalo ja airistoruisrock kauempaa......ja lähempää
laivareitin varteen oli kokoontunut maksuttomille paikoille pieniä sekä hieman isompia veneitäkauaa ei mokomaa rämpytystä jaksanut kuunnella.
 myötätuulosuus olisi nyt tiedossa, joten nyt alkakoon kamera laulamaan. kaupunkikeskus hujahtaa ohi muuten kuin huomaamatta.
aurajoen suuöljysatama


lama näkyy autojen vapaavarastoalueillakin. vuonna 2008 uusia autoja oli täällä hehtaaritolkulla. nyt vain muutamia kymmeniä...
sataman terminaaleja patterinhaan alueellakakolanmäki tunnetaan vankiloistaan. uusi ja vanharatapiha toimisi varalaskupaikkana myös...?
 


aurajoen siltoja ja laivaravintoloita. samppalinna jää tuonne puskien taakse piiloon.


joen takana, tai kuten turkulaiset sanovat: "täl pual jokke" on kupittaan urheilukskus
kauppatori ja tuomiokirkkojoku toinen kirkko...jokainen turunkävijä tunnistaa tämän rautatien ylityksen?
aurajoki vaihtuu kaupunkimaisemasta maalaismaisemaan hieman keskusta pohjoispuolella

urusvuoren teollisuusaluetta turun kehätien pohjoispuolellaturun lentokentän asfaltointityöt ovat jo melko pitkällälentoonlähtöpaikkamme kuvan oikeassa alareunassareunassa oleva niitty.
pojat siellä näköjään jo levitteleekin siipiään lentoonlähtöasentoon.vsml:n jäsenet kävivät tekemässä vastaavan turun kaupunkikierroksen samana iltana hieman myöhermmin.
 mulla oli kiire jämille, joten jouduin hieman sekaiseen keliin starttaamaan jo aiemmin.
no, kuviin tuli kivasti valoa, eikä tärähtäneitäkään juuri joukossa ollut.2 kommenttia:

  1. Melkein kävit talojen päällä, joissa asun Halisissa

    VastaaPoista
  2. Ja se tuntematon kirkko on Mikaelin kirkko, joka on Suomen kauniimpia, niin sisältä, kuin päältäkin http://malmilandia.kuvat.fi/kuvat/2014/Mikaelin+kirkko/

    VastaaPoista