Lukijat

torstai 2. huhtikuuta 2009

ansiolentoa aamulla

täksi aamuksi oli luvassa lentokeliä ja kun tuo naapurin maatilamatkailuyritys oli vailla ilmakuvia vastavalmistuneesta vuokramökistään, ajattelin hoitaa kuvaukset tänä aamuna.
sotaharjoitus oli tänäänkin päällä ja kun ei tuo suplementin (häjy-09) sfc ja unl sanonut mulle korkeuksista mitään, soitin miehelle, jolla saattaisi olla aavistus asiasta :)
ilkka valistikin sitten että sfc tulee amerikankielen sanasta "surface" joka tarkoittaa maan pintaa. unl tulee "unlimited" eli rajoittamaton. eli vilkkaan sotilaslentotoiminnan vuoksi paramoottorilentäminen ähtärissä näytti siis mahdottomalta.
soitin kuitenkin kauhavan torniin ja sain lennonjohdosta luvan lentää klo 9.30 asti, jolloin "kierros" (mitä se sitten ikinä tarkoittaakin) kuulemma alkaisi. pyysivät vielä soittamaan, kun olen lopettanut toiminnan.

tämä kuva on suurinpiirtein mökkiyrittäjän toiveiden mukainen. toin jo etukäteen esiin, että metsän siimeksessä olevaa mökkiä ei voi kuvata viistosta lainkaan, eikä sitä tässäkään kuvassa näy. idea olikin sitten ottaa kuvaa mökkimaisemasta laajemmin siten, että kaupungin keskusta ja ukonvuori näkyy taustalla.
maatilamatkailuyrittäjän pääpaikka http://www.hyvolantalo.com/uittoniemen ohi kulkee kokemäenjoen vesistöreitti ouluvedeltä peränteeseen

kuvaharvinaisuus: ilmakuva ähtärin keskustasta!
pääkatu ostolantie, joka on tullut tunnetuksi maakunnassa ja ulkopuolellakin nuorison häiritsevästä liikennekäyttäytymisestä.
muutama ammattivalittaja kirjoittelee lehtiin ja saa ihmiset luulemaan menon olevan aivan hillitöntä. "ostolantien rallia" on nuoriso tullut jo kummastelemaan kirjoittelun ansiosta muualtakin päin suomea.
ei kuitenkaan ole sen kummempaa, kuin missä tahansa pikkukaupungissa. ainahan nyt pääkadulla on liikettä enemmän, kuin muilla teillä.
se pitää vain huomioida jo asuinpaikkaa valitessaan

tämmöisen kuvan sain itse mökistä matalalta myötätuuleen lentäessäni.
vastavalo oli vielä kiusana.
oikealla oleva mökki on 60-luvulla ähtärin aluesairaalan henkilökunnan virkistyskäyttöön rakennettu "saukonniemi"
mökki on ollut pitkään rappiolla ja pultsarien majapaikkana. ovat repineet verhouslautojakin nuotiotarpeisiin..
perustuksiltaan ja rungoltaan vielä ihan kelpo rakennus, mutta ei kauaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti