Lukijat

torstai 2. huhtikuuta 2009

lentokentänpaikkaa katsomassa

tässä jo viikon vanhoja kuvia eräältä lennolta...


tänään kävin peränteellä tutustumassa jääolosuhteisiin tulevaa viikonloppua (hulabaloo) silmälläpitäen. rintteriin olin vaihtanut juuri tänään kesärenkaat. 20-senttinen hanki kestää hyvin auton iltapäivälläkin!
muistattekos lapsena, kun pystyi ajeleen polkupyörällä hankikeleillä? ei niitä kelejä joka vuosi ollut, mutta sillon kun oli, niin tuskin silti olisi kuorma-autoa kestänyt?
vähän aikaa siinä tuulta haistelin. ikävän nykivältä tuntui nokkaan. päätin silti levittää siiven jäälle, kun sattui kamat oleen autossa (ainahan ne sattuu :)
muutaman kerran vetäsin siiven lentotilaan ja kokemus ei mitenkään ollut rohkaiseva. aika rempoilua oli siivenhallinta.
puolen tunnin ajan annoin kelin rauhoittua ja valmistauduin lennolle. kun siipi ajoittain pysyi hangella itekseen, päätin startata.
oijoijoi!, totesin heti ilmaanpäästyäni... korkeutta pompsahti hetimiten kymmeniä metrejä tyhjäkäynnillä. muutaman sekunnin ajan oli mielessä, että josko laskeutuisi etusektoriin ja hakisi sitten kamppeet autolla pois? pikkuhiljaa rempoiluun kuitenkin tottui ja korkeutta tuli nopeasti lisää. kelikin tasoittui siinä 150m korkeudessa siedettäväksi, joten päätin jatkaa lentoa.
vääräkosken sula ei ole viime aikoina paljoa edennyt.


alkuperäinen tarkoitus oli käydä kuvailemassa ilmasta ähtäriin suunnitteilla olevan lentokentän (jo seitsemättä!) paikkaa. saavutettuani korkeutta n. 300m kävi ilmi, että suunnitelmaa ei pysty noudattamaan. paramanian eteneminen vaan yksinkertaisesti pysähtyi ilmassa. trimmien vapauttamisella huomasin pientä etenemistä vielä kuitenkin tapahtuvan. vaikka matkaa kohteeseen ei ollut kuin muutama kilometri, meni aikaa silti sen lentämiseen n. 1/2h !!!

tuossa suunniteltu kiitotien paikka. maanomistaja on suostunut neuvottelemaan maanvaihdosta kaupungin kanssa.


maanomistajan tila on ähtärin vanhimpia asuinpaikkoja."murtomarkku" on tehnyt ensi talven polttopuut riihenseinustalle valmiiksi kuivamaan kevätauringossa


ilma oli melko raikas ja vaikka jalassa oli parhaimpien pyhäkenkien lisäksi äidin kutomat villasukat, hiipi kylmyys jäseniin. tuossa on muuten arton (ha) poikavuosien maisemat:


tuossa sitten pidetään ensi viikonloppuna liitäjien suuri keväthulabaloo! (säävaraus)


kuvat ovat vähän "sameita" kokeilin taas kerran "raw" kuvia ottaa. hihat palaa niiden jälkikäsittelyssä. ei oo muuten kärsimättömän miehen hommaa...
onneksi kortille tallentui jpg.-kuviakin. ne oli kuitenkin valittu "S" eli "small" kooksi jo ennen lentoa, joten eivät ole kovin tarkkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti