Lukijat

keskiviikko 24. elokuuta 2011

aunuksen kirkolla

kerrotaan, että tsaari pietari suuri matkustaessaan karjalassa reellä heräsi kolmesti peräjälkeen ja kysyi retkueen sijaintia. Hänelle vastattiin: "aunuksessa". tsaari lopulta totesi: "aunus on varmasti venäjän suurin kaupunki."

meidänkin retkueen matka kulki läpi aunuksen petroskoista paluumme jälkeen.
tiedossa oli, että suurempia lentokenttiä ei lähistöllä ole ja rajavyöhykkeeseenkään aunus ei kuulu. ilmoille siis???

päivä oli jo pitkällä ja termiikkiä oli auringonpaisteisessa ilmassa odotettavissa. tämän emme antaneet kuitenkaan häiritä lennonvalmistelua. heti sopivan pellon nähdessämme ryntäsimme nuuhkimaan tämän karjalan kuuluisan kaupungin atmosfääriä.


aunuksen kaupunki on suurinpiirtein keuruun kokoinen asukasluvultaan.

lainaus jälleen wikipediasta:

Aunus (myös Aunuksenkaupunki ja Aunuksenlinna, karjalaksi Anus, ven. Олонец, Olonets) on kaupunki ja kaupunkikunta Karjalan tasavallassa ja Aunuksen kansallisen piirin keskus. Aunus on yksi Pohjois-Venäjän vanhimmista kaupungeista. Ensimmäiset kirjalliset maininnat ovat jo vuodelta 1137: kaupunginoikeudet Aunus sai puisen linnan rakennuksen jälkeen 1649. Aunuksella on Venäjällä "historiallinen kaupunki" -status. Kaupungissa on nykyisin 11 400 asukasta, joista noin 60 % on karjalaisia ja lisäksi kymmenkunta prosenttia suomenkielisiä.
-------------

se on syntynyt aikoinaan olongajoen ja mägräjoen yhtymäkohtaan lähelle laatokan rantaa.

tässä ko. jokiristeys
uusrikkaat pietarilaiset ovat kuulemma ostelleet tontteja runsaasti viimeaikoina aunuksesta. ainakaan ilmastakäsin se ei vielä selvästi näy.
mikähän utelias kulkija se on ollin juttusille pysähtynyt kesken starttivalmistelujen?
jälkikäteen kävi ilmi, että miliisi oli tullut ollia torumaan lentotoiminnastamme:
"ettekö tiedä, että lentäminen vaatii viranomaisluvan ja sen saaminen kestää viikkoja?"
no eihän me tiedetty, kun meille ei oo sitä opetettu!
perhana sentään kun olli menee tuollalailla töpeksimään ;)
miliisi oli vaatinut meitä ilmoittautumaan lentojemme jälkeen paikallisella poliisiasemalla. aikansa tuskiteltuaan kahden jo lentävän suomalaisen takia, oli miliisi viimein tiuskaissut ollille: "no, näytä nyt meille, kuinka tuolla kankaanpalalla oikein lennetään!"

ja pahimmoiksi sivutuuli vielä starttihetkellä... mutta minkäs teet, kun miliisi kerran käskee lentää ;

aunuksen kaupunkia ympäröi 15 km halkaisijaltaan oleva peltoaukea. alue tunnetaan erityisesti juuri maataloustuotannostaan.
hieman on jo pellot päässy pusikoitumaan...

olli menossa laskuun aunuksessa


muuten, epl:n seuraava varjoliitokurssi aunuksen sivutoimipisteessä aloitettiin erittäin innokkaiden osallistujien kesken maakäsittelyharjoituksilla, siis aivan samoin, kuten suomessakin ruukataan tehdä !1 kommentti: