Lukijat

perjantai 29. toukokuuta 2009

kinkereillä kuokkimassa

seinäjoella on koko viikonlopun yli kestävät kinkerit. ympäri eurooppaa ja kaukaisimmat amerikasta asti kuulemma saapuvat kinkerivieraiksi maakuntakeskukseen.
kyseessä on euroopan suurin tapahtuma lajissaan.

http://www.superrally.fi/home.html

tässä eräs tyypillinen osanottaja seinäjoen katukuvassa. rekisterikilvestä voimme päätellä hänen edustavan kotimaista seurakuntaa.
kaikenkaikkiaan vieraita odotetaan törnävän ympäristöön jopa yli 10.000

tapahtuma on ekumeeninen eli siihen osallistuvat saman uskon eri lahkot. lahkoja on monia. mm. "hells angels", "bandidos", "cannonball" ja lukipa jonkun takin selkämyksessä "prospect" tai esim. "mc jotain"
yhteistä näille on usko harley-davidson merkkisen moottoripyörän ylivertaisuuteen muihin merkkeihin nähden. niin ekumeeninen tilaisuus ei kuitenkaan ollut, että muihin merkkeihin uskojat olisi tilaisuuteen päästetty.
hd-uskovat erottuvat muihin merkkeihin uskojista ajopelin merkin lisäksi esim. ajoasennon, kypärämallin, vaatetuksen sekä mm. parrankasvun osalta.

väki oli suljettujen porttien takana törnävällä ja suuri joukko poliiseja sekä rajavartiolaitos/karhuryhmä varmisteli vielä asiaa, mutta aina sieltä joku välillä karkuunkin pääsi kylille ajelemaan.
koska alueelle eivät ulkopuoliset myöskään päässeet, tuli mieleen käydä ilmastakäsin tarkastamassa meininki.
arto valmistautui käännytystyöhön ja vetämään "kawasaki" panderollia hulmuten jalassaan alueen yllä, mutta tarkoitukseen sopivaa hinattavaa mainosta ei tähän hätään löytynyt :(
näin jäi lähetystyö tälläkertaa tekemättä.

torstai-iltana ei vielä mitään mahdotonta ryysistä ollut, mutta pääosa osanottajista saapuukin vasta tänään. järjestäjien mukaan koolla oli kuitenkin jo torstaina n. 7000 osanottajaa.
tuo sininen rakennus taitaa olla alttari ja ehtoollista jaellaan useissa pisteissä sen lähiympäristössä.
loppuillasta väki on kuulemma aivan hurmoksessa ja osa vaipuu jopa transsinkaltaiseen tilaan. näissä juhlissa sanan kerrotaan olevan väkevän ja kuorojen kuuluvia!
seuraavana aamulla väki on kuulemma melko hartain mielin...


katso tunnelmat seuraavasta aamusta osoitteessa www.lintuperspektiivi.netalue on laaja ja ulottuu törnävän leirintäalueelle saakka.törnävän kartano näyttäisi olevan rajattu juhla-alueen ulkopuolelle.
yleiskuvaa alueesta

legendaarinen rantasipihotelli "sorsanpesä" jalasjärventien haarassa on nykyään nimeltään ravintola stuertti. nimenvalintaa lienee vaikuttanut lentokentän läheisyys.
vasemmalla ammattioppilaitos.kaikenkaikkiaan mielenkiintoista oli päästä ilman pilettiä seuraamaan sisäpiirin riittiä. harmi, että tuuli tyyntyi vasta vähän ennen hämärän laskeutumista, jotren kuvatkin ovat, mitä ovat. tuo keltainen puissa ei ole ennenaikaista ruskaa, vaan auringon viime säteet puiden latvoihin, kun maassa oli jo varjoisaa hämärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti