Lukijat

tiistai 19. toukokuuta 2009

olipa tuuria!

kyllä mää sitä vähän itekin avitin ottamalla lentoromppeet mukaan ostosmatkalle ;)
naisväki säntäsi ostoshelvettiin ja meikä ajeli tankkauspisteen kautta pellonlaitaan. ei tuo parinkympin hentteri näköjään montaa päivää kestä....
tuuli oli koko päivän ollut vaimeaa pilvikaton ansiosta, mutta jostain kummallisesta syystä juuri startin hetkellä puut alkoivat huojua ja metsä humista. videonauhan pätkä ongenvavan latvassa kuitenkin kertoi tuulen olevan tasaista, joten tohdin pari askelta ottaa ja olin samassa ilmassa.

ehkä 50m:n korkeudelle vähän keikutteli, mutta sitten tasottui. käänsin samantien myötätuuleen ja kävin kuvaamassa tuurin uusimman maamerkin. täälläpäin ei juuri tuulivoimaa harrasteta, mutta riihonmäelle semmoinen on kohonnut viime talven aikana. kooltaan "vihreää sähköä" tuottava laitos on selvästi suurempi, kuin jalasjärven vastaava.
myllyn siivet eivät kuitenkaan ole vielä pyörineet. tekniset ongelmat kuulemma ovat lykänneet käyttöönottoa, mutta myllyn on tarkoitus alkaa tuottamaan sähköä fortumin verkkoon lähiaikoina.


tuossa pellolla oli alunperin meininki pitää movasm-09 kilpailut. seiconin uuden ostoskeskussuunnitelmien takia se ei liene mahdollista. maa myllätään (töysän kunnan rakennustarkastajan, jaana kootan mukaan) läpikotaisin tänä kesänä perustustöiden/salaojituksen takia.


tien toisellakin puolella myllätään maata. tuleekohan tuohon siihen sitten jo kolmas ostoskeskus samaan kylään?
muistattekos laulun "rikas mies jos oisin" ?
siinä sanat meni jotenkin niin, että "yhdet portaat veis alaspäin ja toiset ylöspäin, kolmannet huvin vuoks ei minnekään..."

laulun sanat tuli mieleen katsellessani kyläkauppiaan tiehanketta


noo, kyllähän tie joskus tuleekin johtamaan osoitteeseen paratiisitie 13, mutta nyt oli tie vielä vähän kesken.
osoitteensa voi siis valita, jos on tarpeeksi rikas. vesa on tämän päivän ilta-sanomien otsikoista huolimatta vielä rikas mies


tarvitsee vain rakentaa uusi tie, joka on 130 metriä pitkä ja ainahan yksityistien omistajaa kuullaan tien nimen valinnassa.

ei ole muuten sattumaa tuo tien nimi. vesa on tunnettu aku ankka fani. aku ankkahan asuu osoitteessa "ankkalinna, paratiisitie 13"
tossa vielä yksi räiskäys tuurista tänään. olkoonkin maasta otettu...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti