Lukijat

torstai 2. heinäkuuta 2009

exkursiolla petrodvoretsissä

lauantaiaamuna aamu aukeni sateisena, joten päätimme lähteä exkursiomatkalle "pietarin linnalle" petrodvoretsiin.
matkalla koukkasimme pietarin kautta ja haimme sergein koulukaverin oppaaksi. 35 vuotta oli ehtinyt kulua viime tapaamisesta! opasta odotellessamme piipahdimme katsomassa yhtä pietarin metroasemaa. arto otti kameran mukaan ja kuvasi aulassa. kupongin kirjoitteluksihan se sitten meni. kuvaaminen on pommiattentaattien pelossa kielletty metroasemilla. sadan ruplan (n. 2 eur) sakko tuli, että pätkähti!


pietarin linnan aluetta on alettu rakentaa kauan sitten. toisen maailmansodan aikana se tuhottiin lähes täysin, mutta on sittemmin rekonstruoitu.
alue on laajuudeltaan 102 hehtaaria ja täynnä aikansa parhaiden ranskalaisten sekä italialaisten suunnittelijoiden luomuksia.suihkulähteisiin vesi tulee 20 km päässä korkealla olevasta lähteestä, eli kaikki 262 suihkulähdettä toimivat ilman pumppuja 15 tuntia vuorokaudessa. 9 tunnin ajan kerätään sitten taas vettä valtaviin säiliöihin.tämä lapsille tarkoitettu hauska "kastelupaikka" toimii venäläisellä liiketunnistimella. puskassa on vihreä koppi ja sisällä mies vääntää kraanasta aina, kun joku kävelee ohi :))
tämä hääpari oli tullut kuvauttamaan itseään loiston keskellesuuren meritaistelun muistomerkki. krokotiili kuvaa vihollista (ruotsi) ja mieshahmo venäjää.en nyt muista kuinka monennneksi suurin silta maailmassa oli tämä nevajoen yli vievä riippusellainen.


aijaijai! pietarissa ei kannattaisi hurjastella ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti