Lukijat

maanantai 20. heinäkuuta 2009

lento loviisassa

loviisaan saavuimme perjantaina hyvissä ajoin. keskipäivällä ei yleensä tule lennettyä, mutta nyt keli vaikutti ihan mukiinmenevältä ja merituuli oli taivaankin pitänyt puhtaana kumpupilvistä. arvelin kelin olevan soveliasta pieneen pyrähdykseen loviisan yllä.
starttipaikka löytyi helposti suurelta peltoaukealta aivan valkon satamaan johtavan valtatien varrelta.köyhät joutuvat loviisassa rakentamaan talonsa raparantaan
loviisanlahti.
suomen ensimmäinen ydinvoimala kuvan vas yläkulmassa ja valkon kappaletavarasatama keskellä yläreunassa
loviisassa oli parhaillaan käynnissä "small ship's race" purjevenefestivaalit ja väki oli kerääntynyt laivasillan sataman rantaan.
varsinaisia kilpailuluokkia oli kolme: "LYS"-luokka, talonpoikaisveneet ja "goteborgin ekat"

http://www.laivasilta.net/smallshipsrace.php
"alakaupunki" säästyi kokonaan loviisan palolta 1800-luvulla
loviisan kaupunki on vanha tapulikaupunki ja perustettiin raja- ja linnoituskaupungiksi degerbyn ratsutilan maille vuonna 1745.
kaupungin torilla oli myös markkinameininkiä. loviisassa puhutaan enimmäkseen suomea, mutta 40% väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia.
kuntaliitoksessa vuoden 2010 alussa loviisaan liitetään pernaja, liljendal sekä ruotsinpyhtää.loviisan linnoitus jäi ruotsalaisilta kesken varojen puutteen takia aikoinaan.
kiva lento, vaikka keli ei nyt ihan niin hyvää ollut, mitä maassa arvelin. valokuvaukseenkin melko mukavaa, koska suoraan ylhäältä paistanut aurinko ei varjoja kuviin paljoa aiheuttanut.


--------------------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti