Lukijat

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

muutama kuva kesäsuomesta

otinhan mää muutamia kuvan maastakin kesälomareissulta niiltä paikkakunnilta, missä ei lennot onnistuneet.
raaseporissa (ent. tammisaari) tuuli oli jo aamusta liian kovaa, joten pitsan syönniksi vierassatamassa meni vierailu.

pohjassa (ruots.pojo) sijaitseva fiskarsin ruukkimiljöö oli tutustumisen arvoinen käyntikohde. alue aivan huokui historiaa.
lohjalla (ruots. lojo) fonecta kuvasi kaupunkinäkymiä ja näkymät varmaan pian nähtävillä netissä?

tavoitteena oli lentää kotkan meripäivillä, mutta kun en heti löytänyt läheltä kaupunkia soveliasta starttipaikkaa, innostuin viettämään meripäiviä sillä perinteisemmällä tavalla.
tapasin erään vanhemman herrasmiehen, joka kertoi olleensa laittamassa tätä suomen toiseksi suurinta tapahtumaa alulle 60-luvun alussa.
tapahtuma oli ollut aluksi nimeltään "kotkan kesätempaus"
oikein piletit tuli päälavalle ostettua ja rouvan kanssa kuunneltiin koko rahan edestä. boney m ja popeda olivat yhä hyvässä vedossa, ihan tuli nuoruus mieleen!
hämärtyvässä illassa katsoin, että tuulikin olisi sitten ollut ihan starttikelpoista lopulta...

suomessa tarvitaan tämänkaltaisia tilaisuuksia, että meillä olisi mahdollisuus saada maksaa viinasta yli 10 kertaista hintaa alkon hintoihin nähden, (2cl 32 %salmarishotti 5 euroa!)
tallustella tungoksessa tuhansien muovimukien päällä, nuuhkia täysien bajamajojen huumaavaa odööriä ja kärsiä tinnituksesta koko seuraavan päivän!

aamulla ei lentohaluja isommin ilmennyt, tosin eipä olisi ollut keliäkään. ilmakuva kotkasta piti ottaa sapokanlahden rannalla sijaitsevan putouskallion laelta.

kartasta katsottuna aivan kotkan saaren eteläkärjessä olisi iso puistoalue, joten ajattelin käydä sen edes tarkistamassa.
ja ihan totta, kotkan kaupunki on kunnostanut entisen teollisuus/varastoalueen paramotoristien starttipaikaksi!
kyse on katariinanpuistosta.kuva ei tee oikeutta paikalle, mutta tuosta pystyy lähtemään melkein joka suuntaan. meri on vastassa yleisimmillä tuulilla.haminassakin poikettiin, mutta sieltä ei helposti tähän vuodenaikaan löydä kelvollista starttipaikkaa. viljan puinnin jälkeen kyllä. lehmäkarjaa ei ei juuri näkynyt, joten ei heinäpeltojakaan, mutta olipahan tervasaaressa yksi melko iso sonni.

lahden kautta ajeltiin kotiin päin, niin tuuli oli vaimennut yllättävän paljon päivällä. harsopilvisen taivaan ansiota varmaan? hetken harkitsin lentämistä vääksyssä, mutta laiskuus vai mikä lie vaivasi?

heti vääksyn jälkeen muutaman kilsan päässä jämsän suuntaan olisi kyllä ollut iso peltoaukeakin, mistä sovelias starttimesta olisi löytynytkin.
toisella kertaa sitten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti