Lukijat

perjantai 3. heinäkuuta 2009

matkalento venäjällä

maanantaiaamu valkeni hieman tuulisena ja epävakaisena lisiy nosin lentokentällä. heräilimme siinä kuuden aikaan ja aloimme heti valmistella lentojamme. meille oli tehty isäntien toimesta "selvitys", jonka mukaan voisimme vapaasti lentää rannikkokaistaleella max 200 m:n korkeudella.
lentokentällä oli heinä pitkää myös, joten startit piti tapahtua platalta asfaltilta. mulla ongelmat alkoivat heti. en saanut moottoria käymään, koska käsipumppu oli mennyt yön aikana rikki! illalla koekäytössä kaikki ok, mutta nyt bensalinja ei toiminut. aikaa tuhertui korjauspuuhissa, mutta sain koneen lopulta toimimaan.
tällaiselta näyttää lisiy nosin kenttä utuisena maanantaiaamuna

pilven alaraja oli paikoin alle parinsadan metrin korkeudella, joten kuvat ovat mitä ovat.
silta kronstadtiin ja itse saarikin häämöttää vähän usvan seasta

sestroretskin kaupunki on ollut ennen suomen aluetta ja yksi terijoen kylistä nimeltään kuoppala


neuvostoliiton aikaan autot ovat olleet senverran arvokkaita kapistuksia, ettei niitä ole säilytetty kerrostalojen pihoissa, vaan erillisillä vartioiduilla "autotallialueilla" kaupunkien laidoilla.
tässä sestroretskin laajaa autotallialuetta
rivitalonmalli venäjältä


venevalkama. takana rajajoki, joten vastarannalla siis vanhaa suomen aluetta.

tästä eteenpäin matka jatkui pitkin hiekkarantaa kohti terijokea. olin päättänyt tehdä laskun terijoen hiekkarannalle, koska tuuliolosuhteet eivät enää mahdollistaneet bensan riittämistä takaisin kentälle. arto oli mennyt jo edeltäkäsin samaa reittiä, mutta upi ja sampsa jäivät sestroretskin nurkille pyörimään hitaampien siipien vuoksi.

matkalla ohitimme myös "dyyni" hotellin, jossa yövyimme edellisenä yönä. melko karski asumus ja pohjanoteeraus hotellina, mutta ei hintakaan päätä huimannut. n. 15 euroa/hlö
viikonlopun aikana pietarilaiset tulevat tälle ranta-alueelle (yli 50km) sankoin joukoin telttailemaan ja viettämään viikonloppua. tienvarret ovat täynnä autoja ja rantametsät telttoja.

vaikka suurimmalla osalla väestöstä ei olekaan mahdollisutta hankkia omaa mökkiä rannan tuntumasta, joillain näköjään on...

repinon paikkeilla arto tuli vastaan, mutta käänsi suunnan takaisin kohti terijokea??


matkalla oli paljon kauniita hiekkarantoja ja ravintoloita

terijoen suomalainen kirkko

arto terijoen ortodoksikirkollatuohon rannalle tein laskun ja arto seurasi perästä.soittelimme muulle retkikunnalle ja he tulivat meidät sitten hakemaan. tästä matka jatkuikin suorinta tietä sitten kohti käkisalmea (ven. priozerks, ent. korela).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti