Lukijat

perjantai 3. heinäkuuta 2009

muutama maasta otettu kuva karjalasta

matka oli kaikinpuolin onnistunut ja mielenkiintoinen. vaikka sääolosuhteet eivät parhaimmat mahdolliset olleetkaan, eivät ne varsinaisesti estäneetkään yhtään lentoa. yllättävin ongelma venäjällä oli starttipaikojen puute. melkein aina jouduimme starttaamaan lentokentältä! peltoja kyllä oli, mutta niissä oli pitkä kasvillisuus, eikä kukaan niitä niittänyt. yhtään viljapeltoa en nähnyt koko matkalla ja lehmiäkin vain muutaman kerran. perunaa pieni pläntti siellä täällä heinän keskellä.
tapaamamme venäläiset virkamiehet ja kansalaiset muutenkin olivat ystävällisiä ja heidän kanssaan asiointi oli miellyttävää.
tiet olivat yleensä todella huonoja, paitsi missä uutta tietä oli rakennettu. sergei kertoi kunnostusmäärärahoista, että tiemestarin vaimolle on ensin saatava turkki, itselle uusi auto, talo ja kesämökki. jos rahaa jää, niin sitten voidaan osoittaa tien kunnostukseen ;)
kalliita autoja oli paljon liikenteessä, joskin paljon vanhoja ladojakin.
avainasemassa matkamme onnistumiseen oli sergei ja hänen yhteydet ilmailuharrastajiin venäjällä. yksi tuntee yhden ja toinen taas kolmannen, joka voi auttaa suunnitelmien toteutumisessa. venäläiset kontaktimme tekivät kyllä paljon työtä matkamme onnistumiseksi. jopa sampsan isän kotitalon tontti etsittiin terijoelta heidän avullaan!


tekstin sanoma "hyvä puolue!"

nivat ja juna
24h auki

kerrostalo sortavalassa
asutusta kurkijoella
putous jossain värtsilän ja sortavalan välillä

navetta kurkijoella

näkymä viipurin linnan tornistahyötyajoneuvo hiitolassa

varo vaaraa! (upi elisenvaarassa;)


sortavalan lentoasema. paikalta operoi an-2 kone palolentoja. palolento täällä tarkoittaa, että lentokoneesta hyppää laskuvarjojääkäreitä metsään sammuttamaan metsäpaloja ja vettä pudotetaan perään liekkejä tukahduttamaan... karskin näköisiä jätkiä olivat palovammoineen.
lentoaseman päällikkö teki kaikkensa, että olisimme pääseet lentämään sortavalassa. kello oli kuitenkin jo yli 16.00 ja petroskoin aluelennonjohto ei enää vastannut puhelimeen.
sanoi, että lentää voi, jos "tilaa" lennon edellisenä päivänä


kuten venäjänmatkalla aina, paras hetki oli kun saavuttiin siniristilippujen hulmutessa rajan yli suomeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti